Efter en lång dag på stranden var det dock inte tal om något långkok, utan snarare att få ihop något snabbt. Dagens recept går väldigt snabbt, och rekommenderas vid tillfällen man vill briljera för vännerna vid grillen – För detta är svårt att misslyckas med!
Du behöver följande:
700 gram skivad högrev, grill steak.
Potatissallad.
Grönsallad toppad med balsamvinäger.
Marinad med sting:
1,5 dl rapsolja.
3 msk kinesisk soya.
Färskmalen svartpeppar.
Salt.
Vitlökspulver.
Rikligt med cayennepeppar*!
*Cayennepeppar kan bytas ut till paprikapulver för dem som är känsliga för stark mat.
Börja med att putsa köttet på de ställen som håller onödigt mycket fett och hinnor, men kom ihåg att visst fett behövs vid direkt grillning. När du putsat färdigt köttet lägger du det i marinaden och låter köttet i vila cirka en timme i rumstemperatur. Nu kommer högreven att ha hunnit dra åt sig en hel del smak, och muskelfibrerna är avslappnade. Marinera köttet i kyl om du skall grilla det direkt efter!
Förbered grillen för direkt grillning, d.v.s. med en ”vanlig” glödbädd som täcker hela ytan där du har tänkt att grilla. Säkerställ att kolen är riktigt varm innan du börjar grilla köttet!
Grilla högreven på direkt värme och vänd relativt ofta. En helt fantastisk doft utlovas vid detta steg.
Grilla bitarna cirka 10 minuter totalt, men var noga med att vända dem kontinuerligt. Detta är viktigt då högrev håller en hel del fett och bindväv som annars kan börja brinna och/eller bli seg.