Är det en sak jag är sådär löjligt förtjust i så är det kebab. I alla dess former.
Kebab serveras på en rad olika sätt, gjord på en rad olika sorters kött: Nötkött, kyckling, fläskkött, lamm och så vidare. Dock är kebab gjord på våra nordiska arter ett förhållandevis exotiskt inslag i
vår vardagliga kosthållning.Älgkött är erkänt magert och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna på hur man kan variera det. Man kan exempelvis grilla älgstek, göra en mustig gryta eller varför inte en skandinavisk version av kebab?

Du behöver följande;
 
400 gram älgskav.


Kryddning: 
Paprikapulver, gärna starkt.
Oregano.
Spiskummin.
Svartpeppar.
Salt.


Tillbehör:

Pitabröd.
Sallad efter smak.

Kebabsås:
Färdig sås eller egenhändigt komponerad. 

I detta skede är det lagom att krydda köttet
 

Börja med att smälta en lagom stor klick smör i en het stekpanna. När smöret slutat bubbla är pannan redo för älgskaven. Stek älgskaven tills den nästan är genomstekt och tillsätt kryddorna. I detta recept är spiskummin en viktig ingrediens som sätter mycket smak, dosera därför denna med omdöme. 

Krydda med finess!
 
Det kryddade köttet skall bära rejält med smak, men överdriv inte kryddningen vilken lätt tar över viltsmaken. 

 

En fräsch sallad är en viktig komponent i en bra kebab
När köttet är genomstekt och färdigkryddat förbereder man pitabröden som får gräddas i ugnen. 
Nu är även ett bra tillfälle att bereda salladsfyllningen. Själva salladen kan också varieras in i absurdum, men i mitt fall gjorde jag en finhackad variant med; Tomat, gurka, paprika, babyspenat och rödlök. 

 

Älgkebab i pitabröd
När salladen och brödet är klart öppnar man pitabrödet och fyller på med älgkebab, sallad och sås. Servera gärna tillsammans med en het feferoni som kronan på verket. Enkelt, snabbt och gott.
Älgkebab i pitabröd