Detta är en klassisk variation på kycklingfilé som passar såväl dagligdags som till fest. Oftast görs denna rätt i ugn, men eftersom jag har en förkärlek för grillat valde jag att ge mig på paradrätten över kol istället för värmeslingor. Grillat är i stort sett alltid godast, eller hur?

Färsk kycklingfilé och bacon av rapsgris är en bra kombination

Börja med att rensa kycklingfiléerna från senor och fett, hur mycket av denna varan det finns varierar ganska mycket beroende på vilken kycklingfilé man väljer. Jag brukar köpa färsk kycklingfilé från Kronfågel p.g.a. det är den sort som innehåller minst vatten och behöver rensas minst.

Baconlindad kycklingfilé

När kycklingen är rensad pepprar man dem, fördelakligen med färskmalen svartpeppar, och rullar in dem i bacon. Valet av bacon är inte avgörande men se till att välja en sort som har tillräcklig sälta.
Personligen överdriver jag gärna lite med mängden bacon för att det ökar sältan och ger rätten ett lite mer rustikt uttryck.

Börja med att förbereda grillen för indirekt grillning, det vill säga två glödbäddar på sidorna och fritt i mitten. Börja med att grilla de baconlindade filéerna direkt över glödbädden tills baconen börjar se färdig ut. Efter detta flyttar man bitarna till mitten av grillen för indirekt grillning till filéerna får en innertemperatur på 72 grader (uppskattningsvis 5 minuter under lock). Bäst resultat får man om man kombinerar direkt och indirekt grillning.

Grillad baconlindad kycklingfilé serverad med färsk 
klyftpotatis, bearnaisesås och sallad. 
Den baconlindande kycklingen serverades med färsk klyftpotatis, bearnaisesås och sallad. Riktigt gott, speciellt för oss baconfantaster. 
Grillad baconlindad kycklinfilé