För ett tag sedan provade jag en sås/glace från Santa Maria som marknadsförs under namnet ”Kentuckey Whiskey”. Normalt sett är jag inget stort fan av halvfabrikat, men denna gången fick jag mig en positiv överraskning. Såsen har visat sig fungera fint till både det ena och andra. 

Nötfärs preparerad med Kentuckey Whiskey 

Att grilla sina egna hamburgare är ingen större konst så länge man har burgarnas yta under kontroll (få saker är så trista som övergrillade burgare…). Många blandar i allt från mjölk till ströbröd i sina burgare för att få dem saftigare – Nonsens säger jag. Med rätt grillmetod får man ett bra resultat, även med magert nötkött. 

Den enda kryddning som behövs är i regel salt och peppar, men denna gången provade jag att blanda i lite Kentuckey Whiskey-sås – En riktig höjdare! Burgarna blev riktigt saftiga och fick en god rökig smak. För den som vill ha en rökig smak utan touchen av Whiskey, prova då Liquid Smoke


Saftiga och rosa i mitten – En perfekt hamburgare!

Hamburgare med Kentuckey Whiskey