En av mina stora förälskelser i livet är kött. Kött i alla dess former.

För mig handlar kött inte bara om att stilla hungern i en slentrianmässig måltid – Utan om en respekt till djuret som ger oss ett av de mest basala livsmedlen vi har. Kunskapen kring kötthanteringen i Sverige anser jag vara i stort sett obefintlig hos de flesta människor, och många ser aldrig köttets ursprung längre tillbaka än dess vakuumförpackade form i affären.

Detta är en sida som kommer att handla om kött i olika former. Hantverket kring olika styckningsdelar, tillagning, jakt med mera. Jag studerar i skrivande stund till min jägarexamen.

Den exakta formen för bloggen är egentligen inte riktigt bestämd, men detta är en idé jag har haft under lång tid och jag tror att det bästa sättet att komma igång är att låta det växa fram.

Förhoppningsvis kommer Ni att fascineras, tänka till och kanske t.o.m. komma att dela samma kärlek till kött som jag gör.

Gilla Karnivor på Facebook eller prenumerera på nya inlägg nere till höger på sidan för att inte missa nya inlägg! 

Välkommen till Karnivor.se