Som alltid när det gäller griskött skall man vara noga med att få en tillräckligt hög innertemperatur för att döda eventuella trikiner, även om dessa är ovanliga i svenskt griskött numera. Vildsvin innehåller dock ofta trikiner, varför man alltid skall trikintesta detta innan förtäring.
Under min senaste visit till den lokala mataffären lyckades jag hitta ett halvt kilo ekologisk fläskfilé
till bra pris vilken jag direkt blev sugen på att kombinera med gårdagens fynd – Liquid smoke (Hickorysmak).
Marinaden:
1/2 dl rapsolja (föredrar denna före olivolja p.g.a. sina egenskaper i värme)
1/2 dl chilisås
1-2 msk honung
1 msk Liquid smoke (Hickorysmak)
Salt
Låt köttet marinera i minst en timme.
Köttet kolgrillades därefter med indirekt värme till en innertemperatur på 65 grader, lagom för fläskfilé. Vid det här laget luktar det helt underbart – Rökigt, sött, grillat. Hela spektrat.